VIŠJA STROKOVNA ŠOLA
za les in oblikovanje Maribor

ŠTUDENTI OBLIKOVANJA NA ERASMUS MOBILNOSTI V PRAGI

Erasmus mobilnost v Pragi, 18. - 22. 10. 2023
Študenti oblikovanja prvega in drugega letnika smo v sklopu petdnevne kratkoročne mobilnosti v Pragi (18. - 22. 10. 2023) spoznavali starejšo in moderno arhitekturo Prage. Navdušilo nas je staro mestno jedro, Dancing house, Černijeve skulpture in umetnine Salvadorja Dalija, Alfonza Muche, Andya Warhola.
Tokratni koncept izvedbe ekskurzije je temeljil na predstavitvah in razmišljanjih študentov samih. Študenti so pripravili predstavitve umetnikov in njihovih del v Centralni galeriji, ter ob ogledih Prage, Plečnikove cerkve ter Černijevih skulpturah.
 
V sklopu ekskurzije 𝐬𝐦𝐨 𝐬 𝐬̌𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢 𝐨𝐛𝐢𝐬𝐤𝐚𝐥𝐢 𝐭𝐮𝐝𝐢 𝐔𝐌𝐏𝐑𝐔𝐌 - 𝐀𝐤𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐣𝐨 𝐳𝐚 𝐮𝐦𝐞𝐭𝐧𝐨𝐬𝐭, 𝐚𝐫𝐡𝐢𝐭𝐞𝐤𝐭𝐮𝐫𝐨 𝐢𝐧 𝐝𝐞𝐬𝐢𝐠𝐧, kjer so nas izredno prijazno sprejeli in predstavili način izobraževanja na akademiji, predvsem pa tudi realizirane projekte študentov, ki so usmerjeni v oblikovanje pohištva ter notranje opreme, ter tudi izdelkov iz drugih materialov.
Na fotografiji so študenti Akademije Umprum in naši študenti oblikovanja.
Strokovne ekskurzije so se kot mentorji udeležili predavatelji Vlasta Čobal Sedmak, dr.  Mateja Neža Sitar, dr. Martin Klinc, Igor Hovnik, Andreja Peserl.
DOSTOPNOST
Scroll to Top