VIŠJA STROKOVNA ŠOLA
za les in oblikovanje Maribor

PREDSTAVITEV

VIŠJA STROKOVNA ŠOLA ZA LES IN OBLIKOVANJE MATERIALOV je bila ustanovljena leta 2000 v okviru javnega zavoda Lesarska šola Maribor.  

Višja strokovna šola izobražuje v dveh študijskih programih »Lesarstvo« in »Oblikovanje materialov – les«, ki sta ovrednotena s 120 kreditnimi točkami po sistemu ECTS. Študij traja dve leti, po diplomiranju študenti pridobijo naziv inženir/inženirka lesarstva oz. inženir/inženirka oblikovanja. 

V študijski program vsako leto vključujemo zanimive projekte, sodelovanje z gospodarstvom, ekskurzije v podjetja v Sloveniji ter tujini in obiske sejmov. Tako razvijamo študentovo kreativnost in inovativnost, hkati pa študentom nudimo tudi možnost ustvarjanja in kreiranja v naših delavnicah.

Praktično izobraževanje v podjetjih omogoča študentom že v času študija sodelovanje s potencialnimi delodajalci in konkretno pridobivanje izkušenj v gospodarstvu, kar nudi študentom še več možnosti zaposlitve. Za tiste študente, ki želite pridobiti izkušnje tudi v tujini, pa omogočamo Erasmus izmenjave in možnost opravljanja prakse v tujini.

Študiju na Višji strokovni šole se pridružijo dijaki, ki so zaključili  srednješolsko izobraževanje različnih smeri: od lesarskih, gradbenih, računalniških, ekonomskih, trgovskih pa vse do oblikovalskih in gimnazijskih programov.  

DOSTOPNOST
Scroll to Top