VIŠJA STROKOVNA ŠOLA
za les in oblikovanje Maribor

ŠTUDENTI NA KAUNO KOLEGIJA V LITVI

Kauno kolegija, 17. - 21. 4. 2023, Kaunas, Litva

Študenti oblikovanja so se udeležili kratkoročne mobilnosti na naši partnerski instituciji Kauno kolegija v Kaunasu v Litvi. Petdnevna mobilnost za pet študentov je bila izvedena v  sklop Erasmus programov v času od 17.4.-21.4.2023.

Mobilnosti so se udeležili študenti 1. letnika programa Oblikovanje materialov: Nika Vreča, Nina Petrič, Denis Pihlerič, Ana Rožanc in Vanesa Kundid.

V sklop 5 dnevnega usposabljanja na Kauno kolegija - Faculty of arts, je bila vključena tudi udeležba na mednarodni študentski konferenci "Forum of Ideas" na Kauno kolegija v Kaunasu v Litvi, ki je potekala 20. 4. 2023.

Petdnevno bivanje v Kaunasu smo dodobra izkoristili za usposabljanje in spoznavanje Faculty of arts, ki izvaja zanimive študijske programe: fotografijo, design, fashion design, design stekla, usnja, keramike, tekstila, restavriranje. S fakulteto izjemno dobro sodelujemo že vrsto let, v lanskem letu sta na Faculty of arts preko Erasmus mobilnosti študirali tudi naši študentki

Na letošnji konferenci so študenti predstavili oblikovanje in ustvarjanje izdelkov, ki so jih izdelali v projektnem tednu: svetila, torbice in obleke, Vsi izdelki so predstavljali rešitve problema,  kako s kombinacijo lesa, furnirja in tekstila omogočiti gubanje materiala.  Mentorica projekta Cvetka Hojnik. Hkrati so takšno predstavitev pripravili tudi za študentske kolege v Litvi, kar je pomenilo še dodatno vrednost. Kolegom so naši študenti predstavili tudi celoten projekt priprave in izdelave izdelkov v času projektnega tedna.

     

Tokrat so se študenti udeležili konference v živo, kar je bilo še posebna izkušnja za študente, saj smo zaradi epidemije Covid pretekli dve leti sodelovali preko virtualne platforme.

.

   

V času bivanja v Litvi smo si ogledali Kaunas, prestolnico Vilnius, Muzej iluzij, spoznavali street art v Kaunasu, organizatorj pa so nas popeljali tudi na ogled zgodovinsko in turistično zanimivega Trakai-a.

   

Zadnji dan nas je v centru Kauasa presenetil pričetek tridnevnega Festivala arts & crafts, kjer so bile stojnice nanizane na več kot kilometrski glavni promenadni ulici Laisves aley.

 

DOSTOPNOST
Scroll to Top