VIŠJA STROKOVNA ŠOLA
za les in oblikovanje Maribor

Študenti na študentski konferenci v Litvi

IMG_7092

Že tretjič zapovrstjo so se študenti udeležili študentske konference “Forum of Ideas” na Kauno kolegija v Kaunasu v Litvi, ki je potekala 20. 4. 2023. Konference so se udeležili študenti 1. letnika programa Oblikovanje materialov: Nika Vreča, Nina Petrič, Denis Pihlerič, Ana Rožanc in Vanesa Kundid.

Na letošnji konferenci so študenti predstavili oblikovanje in ustvarjanje izdelkov, ki so jih izdelali v projektnem tednu: svetila, torbice in obleke, Vsi izdelki so predstavljali rešitve problema,  kako s kombinacijo lesa, furnirja in tekstila omogočiti gubanje materiala.  Mentorica projekta Cvetka Hojnik.

     

Tokrat so se študenti udeležili konference v živo, kar je bilo še posebna izkušnja za študente, saj smo zaradi epidemije Covid pretekli dve leti sodelovali preko virtualne platforme.

Petdnevno bivanje v Kaunasu smo dodobra izkoristili tudi za spoznavanje Faculty of arts, ki izvaja zanimive študijske programe: fotografijo, design, fashion design, design stekla, usnja, keramike, tekstila, restavriranje. S fakulteto izjemno dobro sodelujemo že vrsto let, v lanskem letu sta na Faculty of arts preko Erasmus mobilnosti študirali tudi naši študentki.

   

V času bivanja v Litvi smo si ogledali Kaunas, prestolnico Vilnius, Muzej iluzij, spoznavali street art v Kaunasu, organizatorj pa so nas popeljali tudi na ogled zgodovinsko in turistično zanimivega Trakai-a.

   

Zadnji dan nas je v centru Kauasa presenetil pričetek tridnevnega Festivala arts & crafts, kjer so bile stojnice nanizane na več kot kilometrski glavni promenadni ulici Laisves aley.

 

 

 

 

DOSTOPNOST
Scroll to Top