VIŠJA STROKOVNA ŠOLA
za les in oblikovanje Maribor

Študenti na Kauno kolegija v Kaunasu v Litvi

IMG_4989
Po uspešni udeležbi na študentski konferenci v Litvi, ki je potekala online, nadaljujemo s spoznavanjem dela in študija na Kauno kolegija
Izvedli smo zanimiv študijski obisk na Faculty of arts and Faculty of Technology v Kaunasu v Litvi, ki so se ga udeležili 4 študenti lesarstva in oblikovanja in je potekal od 9. do 13. 5. 2022.
Za študente je naša partnerska institucija Kauno kolegija pripravila zanimivi delavnici 3D skeniranja in rezbarjenja, ogled podjetij v Kaunasu s poudarkom na različnosti, od manjših podjetij do velikega podjetja, ki proizvaja pohištvo za Ikeo. Zadnji dan obiska pa smo si ogledali še Faculty of arts, razstave, njihove prostore in različne delavnice, kjer ustvarjajo študenti. Študenti so tudi predstavili svoje projekte in pa predstavili našo udeležbo na svetovni razstavi Expo v Dubaju.
Obisk študentov in dveh predavateljic je prinesel kar nekaj zanimivih dogovorov o nadaljnjem sodelovanju že v prihodnjem študijskem letu, ko se bodo študenti vsekakor ponovno udeležili študentske konference “Forum of ideas” (ki upamo, da bo zares potekala v živo).
Tokrat so bili na študijskem obisku v Litvi naši študenti: Nejc Goter, Brano Martinović, Denis Babič, Domen Pšeničnik, vsi študenti so namreč sodelovali na online študentski konferenci v Litvi v letošnjem in lanskem letu.
DOSTOPNOST
Scroll to Top