VIŠJA STROKOVNA ŠOLA
za les in oblikovanje Maribor

Nagrada ravnatelju Miroslavu Novaku

A09A9453 (Small)
RAVNATELJ naše višje strokovne šole  Miroslav Novak je prejel nagrado za izjemno delo na področju višjega strokovnega izobraževanja, predvsem v smislu izjemnega prizadevanja za večjo promocijo naše Višje strokovne šole.
Največji dosežek v njegovem ravnateljevanju je nedvomno organizacija in izpeljava izjemno uspešne letošnje udeležbe na svetovni razstavi EXPO 2020 v Dubaju, kjer je bilo predstavljenih kar 10 unikatnih izdelkov naših študentov.
Nagrado je podelila Skupnost Višjih strokovnih šol na včerajšnjem posvetu o pomenu višjega strokovnega izobraževanja v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije.

Novak je v celotnem obdobju ravnateljevanja od leta 2014 s svojim aktivnim sodelovanjem in iskanjem možnosti za nenehno promocijo in izboljševanje višješolskih programov izjemno prispeval k razvoju in kakovosti izobraževalnega procesa na Višji strokovni šoli. Predvsem so bili njegovi rezultati prepoznani v smislu povečanih promocijskih aktivnosti za prepoznavanje konkretnih rezultatov študija in dela študentov Lesarstva in Oblikovanja materialov Višje strokovne šole Maribor v strokovnem in laičnem okolju.

Z vsakoletnim vključevanjem in sodelovanjem izdelkov študentov na razstavah »Čar lesa«, razstavah po Sloveniji, v letošnjem letu tudi odlična predstavitev na dnevih strateškega foruma na Bledu, je bila s tem prepoznana  uspešna aktivnost študentov Višje strokovne šole na področju oblikovanja in ustvarjanja izdelkov iz naravnih materialov predvsem iz lesa. Kot največji dosežek je ravnatelj Novak v letu 2022 uspel s celotno organizacijo in izvedbo predstavitve unikatnih izdelkov iz lesa na svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju, kjer je bilo na slovenskem paviljonu predstavljenih kar 10 unikatnih izdelkov iz lesa, ki so jih oblikovali in izdelali študenti Višje strokovne šole.

Z izjemno potrpežljivostjo in vztrajnostjo je s tem ravnatelj Miroslav Novak prispeval k odlični prepoznavnosti Višje strokovne šole Lesarske šole Maribor, študentov in študijskih programov tudi v mednarodnem in svetovnem merilu.

DOSTOPNOST
Scroll to Top