VIŠJA STROKOVNA ŠOLA
za les in oblikovanje Maribor

Na svetovni razstavi EXPO v DUBAJU 16. 1. – 22. 1. 2022

thumbnail_20220117_141619367_iOS

Na slovenskem paviljonu Expo v Dubaju bo Višja strokovna šola predstavlja 10 inovativnih izdelkov študentov, ki so jih ustvarjali v času projektnega tedna. S projektnimi tedni v izobraževalnih programih Oblikovanje materialov in Lesarstvo želimo študente pripravili za kakovostno življenje in na vseživljenjsko izobraževanje. Pri študentih želimo povečati kakovost in trajnost pridobljenega znanja, razvijati sposobnosti kritičnega mišljenja, presojanja ter samostojnega ustvarjalnega procesa. Študenti naj v pridobivanju novih znanj vidijo smiselnost in  uporabnost, zato mora biti  kakovost izobraževalnih učinkov čim večja. V  obliki projektnega dela  se izrazi posameznikov inovativen pristop do realizacije konkretnega  produkta, ki mora biti uporaben in  tržno naravnan.

Izdelki, ki so jih oblikovali in izdelali študentje v projektnih tednih v šolskih ateljejih in delavnicah, se pridružujejo zgodbam slovenskega paviljona, ki govorijo o edinstvenem prepletu neokrnjene narave, znanja, inovacij in prebojnega gospodarstva.

V Dubaju se s svojimi izdelki predstavljajo študenti:

  • Ana Viher in Michelle Vrbanić – Lesena obleka “Oprijet furnir”  
  • Klemen Mravljak, Kevin Cerovec in Jan Hercog – Lesena obleka “Lesena kraljica”
  • Maja Vodopivc – stol “Ekar”
  • Ana Dobriković, – lesen nahrbnik
  • Julija Čerček – lesena torbica z obroči in prosojno tkanino  “Exposed”
  • Rok Bezjak – risarska torbica
  • Domen Pšeničnik – torbica v obliki elipse in z orehovim okovjem
  • Jaka Oman – stojalo za pisala
  • Brano Martinović – lesena torbica v obliki krogle
  • Michelle Vrbanić – lesena svetilka “Woopsy”

Vsak izmed študentov je ob snovanju izdelka razvijal čut za profesionalnost, strokovni pristop, poklicno identiteto, odgovornost, avtonomnost, poštenost in natančnost. Iskali so nove možnosti in zamisli za kreativno izražanje v oblikovanju, razvijali čut za natančnost, vztrajnost, samoiniciativnost in sistematičnost pri reševanju problemov.

V Dubaju  smo poleg razstave izdelkov izvedli tudi praktično delavnico ter prikazali, kako na inovativen način ustvarimo večerno obleko z modelacijo na lutki s kombinacijo tekstilnih materialov ter različnih vrst lesa. Pri svojem delu bomo uporabili samo les, ki raste v slovenskih gozdovih.

Višjo strokovno šolo za les in Oblikovanje  v Dubaju zastopa delegacija študentov in predavateljev: Nejc Goter (študent v programu Lesarstvo), Julija Čerček (študentka v programu Oblikovanje materialov), Igor Hovnik (predavatelj) ter Cvetka Hojnik (predavateljica).

Čestitke vsem študentom za unikatno oblikovane izdelke.

DOSTOPNOST
Scroll to Top