VIŠJA STROKOVNA ŠOLA
za les in oblikovanje Maribor

Študentka oblikovanja na praksi v Grčiji

Naša študentka 1. letnika v programu Oblikovanje materialov, Marija Nikolić, je letošnjo prakso opravljala na čudovitem grškem otoku Kreta, natančneje v vasi Margarites, znani po svoji keramični tradiciji.

Svojo izkušnjo na Kreti je študentka opisala: “Prakso sem opravljala v keramičnem studiu EA Ceramic, kjer sta me mentorja Ema in Aris toplo sprejela. Emma ni samo odlična keramičarka, ampak tudi odlična kuharica, medtem ko je Aris zabaven, igra odlično glasbo in poskrbi, da se od prvega dne počutiš kot del ekipe. Oba sta me naučila vseh korakov v procesu izdelave keramike – od oblikovanja izdelkov, obdelave, žganja, glaziranja, do prodaje in pakiranja za spletno trgovino in različne naročnike. Oba nista le velika mojstra svoje obrti, ampak tudi izjemna človeka, topla in gostoljubna. Biti v njihovem studiu je bil privilegij in čast.
Vzdušje v studiu je bilo prijetno in sproščeno, vsak dan pa nova izkušnja. Delala sem vsak dan razen srede, ko sem imela prost dan (in sem lahko uživala tudi na plaži in v čarih morja).

Poleg odlične prakse sem spoznala tudi dve čudoviti  študentki iz Slovaške in Avstrije, s katerima smo stkali nova prijateljstva. Praksa zame je bila izjemna izkušnja, in hkrati tudi priložnost za spoznavanje zgodovinskih  znamenitosti na otoku in lepot Krete, posebna poslastica pa je bila Picassova razstava “Radost življenja”, ki je potekala v tem času na Kreti.  Ta izkušnja je bila zame nepozabna in bi jo z veseljem ponovila.”

DOSTOPNOST
Scroll to Top